Medaillekansen voor Nederland op EK Run Bike Run te Kopenhagen ?

Medaillekansen voor Nederland op EK Run Bike Run te Kopenhagen ?

A.s. zondag 8 mei vindt in Kopenhagen het Europese Kampioenschap Run Bike Run Long Distance plaats. De afstand betreft: 10 L – 60 F – 10 L. Dit EK vond in het verleden altijd plaats in Horst, maar is nu verhuisd naar bikecity Kopenhagen. Het is tevens de aftrap van de eerste wedstrijd van de Powerman Championship SERIES 2016. Dus wereldtop gegarandeerd!

Voor Nederland staan negen Run Bike Runners op de startlijst. Bij de Elite starten bij de vrouwen Miriam van Reijen, Marina van Dijk , en bij de mannen Alexander Picard en Thomas Bruins.

Thomas Bruins heeft vorig weekend tijdens een laatste test in Luxemburg laten zien goed in vorm te zijn en is absoluut een kanshebber voor een hoge podiumplek. Hij heeft wereldtopper Gaël Le Bellec (FRA) zijn hielen al eens laten zien. Maar kan hij dat ook bij de Belgische toppers Seppe Odeyn/Kenneth Vandendriessche en de Deen Søren Bystrup? Voor Bystrup is dit een thuiswedstrijd en hij heeft helemaal naar deze wedstrijd toegepiekt. Zijn naam staat in ieder geval dik op nr. 1 in de polls! NL topper Alexander Picard is ook in goede vorm en we zijn heel benieuwd waar hij gaat eindigen in dit zware veld.

Hetzelfde geldt bij de vrouwen. Waar is trainingsbeest Miriam van Reijen toe in staat? Haar powerwatts op de fiets zijn in ieder geval de laatste maand weer omhooggeschoten. We zijn erg benieuwd wat dat gaat opleveren!
En hoe is Marina van Dijk hersteld van haar korte ziekte periode? Bij belangrijke wedstrijden weet ze er in ieder geval altijd te staan! Raimond van der Boom is als begeleider aanwezig voor bovenstaande NL atleten.
Favoriet bij de dames is Susanne Svendsen (DEN). Zij heeft helemaal naar deze (thuis)wedstrijd toegepiekt en zal in topvorm aan de start verschijnen. Hetzelfde geldt voor Maja Stage Nielsen (DEN). Zal het tussen hun beiden gaan of misschien toch een (NL) outsider? By the way: wil je meer weten over Susanne Svendsen: klik hier.

Bij de agegroupers doen vijf Run Bike Runners mee.
In de 55-59 klasse gaan Elly Visser en Henry Dullink voor podiumplaatsen. Visser zal een zware noot te kraken hebben met de Duitse Susanne Apfel. Apfel verdedigt haar Europese titel. Dullink verdedigt ook zijn Europese titel Long Distance. Vorig jaar diende hij hiervoor “af te rekenen” met Run Bike Run collega Jack Niessen. Niessen is echter na de Run Bike Run te Zofingen ( Ultralong Distance) geblesseerd geraakt en is nu zijn weg terug aan het vinden. Dullink verwacht een pittig gevecht met een paar Denen, een Zwitser en de favoriet Peter Hollins uit Engeland. Vorig jaar nog 4e op het WK Run Bike Run te Adelaide.
Verder doen Laurens de Kroon ( 25-29), Niels Peter Foppen ( 30-34) en Michael Graves ( 50-54) voor Nederland mee.
Het loopgedeelte ( met wat lichte klimmetjes) vindt grotendeels plaats in het mooie, oude stadspark Stadsgraven. Het fietsgedeelte gaat deze editie nu geheel door de Birkedam ( 3 ronden). Een prachtig natuurgebied gelegen langs de kust (zie foto). Een parcours waar je gas kan blijven geven. De organisatie is in handen van Energysport. Ze hebben vorig jaar al laten zien een mooie, ontspannen sfeer te kunnen neerzetten. In voorbereiding naar dit EK zijn er in Denemarken veel Run Bike Run clinics georganiseerd. Ook werden “Powerkids” events georganiseerd. Naast de Lange Afstand is er ook nog een korte afstand en een Powerkids Run Bike Run. Mooi om te zien hoe de Run Bike Run daar nu aan het groeien is!

Meer info over de wedstrijd vind je hier.