Nieuw op de kalender! Cross Run Bike Run Berg & Dal

Nieuw op de kalender! Cross Run Bike Run Berg & Dal

Komend jaar kunnen mountainbikers, (trail)runners, run bike runners en swim bike runners zich opmaken voor een nieuw Cross Run Bike Run evenement. In Het Rijk van Nijmegen zal op zaterdag 18 april 2020 de eerste editie van de Berg & Dal Cross-Duathlon plaatsvinden. Met start en finish bij camping De Hoge Hof te Groesbeek staat het evenement garant voor één van de uitdagendste cross run bike run wedstrijden van Nederland. Er zijn maximaal vijfhonderd startplekken te vergeven.

Het terrein rondom camping De Hoge Hof in het Rijk van Nijmegen is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Het parcours gaat door het Landgoed Nederrijk, ook wel bekend van het voormalige wereldbeker-parcours mountainbiken. Sommige passages van dit wereldbeker-parcours zullen ook worden opgenomen in de crossduathlon. Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de hoogteverschillen die moeten worden bedwongen. Voor het uitwerken van de route is er de hulp ingeroepen van crossduathlon-specialist Hendrik Venema.

Op loopafstand van het start- en finishterrein zijn er voor toeschouwers prachtige, spectaculaire plekken om de wedstrijd te volgen en te genieten van de prachtige natuur en omgeving. Voor deelnemers die verder moeten reizen is er de mogelijkheid om op camping De Hoge Hof te overnachten of in één van de appartementen naast het start/finish terrein.

Deelname aan de Cross-Duathlon is voor zowel recreatieve deelnemer als topatleet een schitterende belevenis. Via de website is inschrijving mogelijk tot uiterlijk 10 april of wanneer het maximum aantal deelnemers van 500 is behaald. Naar verwachting zal deze limiet snel worden bereikt. De ‘Lange afstand’ bestaat uit 7km hardlopen, 21 km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken. De organisatie is in handen van Stichting 024 Sport, bekend van onder andere de Posbank Cross Run Bike Run, Bruggenloop Nijmegen en The Night Run Festival.