Run Bike Run Series in Hilversum weggeschoten!

Run Bike Run Series in Hilversum weggeschoten!

Zondag 20 maart vond de eerste (weg) Run Bike Run plaats te Hilversum. Betrof hier de sprintafstand (5,5L – 20F – 3L). Tevens de start van de Run Bike Run SERIES 2016. Een historische gebeurtenis dus! Betrof hier tevens de 24ste editie van deze Run Bike Run, georganiseerd door Triathlon Vereniging Hilversum. Hilversum geldt eigenlijk als DE openingswedstrijd van de (weg) Run Bike Runners in NL.

De spits (in een miezerig regentje) werd in alle vroegte (half 9!) afgebeten door de Masters (mannen/vrouwen)
Deze serie werd bij de mannen overall gewonnen door Raimond van de Boom uit Assen in een tijd van 58.57. Tweede werd Koen Overmars en Hans Bader kwam als derde over de meet. Bij het 40+ klassement waren de eerste 2 weer dezelfde namen, derde werd Pacal Valentijn.
50+: 1.Hans Bader 2. Ruud Kuipers 3. Cyril Mica
60+ : 1.Cees van Houten 2. Hans van der Linden 3. Gerard van Wissen
 
Carla van Rooijen uit Aalsmeer was overall de snelste vrouw (1.08.34), op ruime afstand gevolgd door Annemiek Veenkamp met daarachter Liane van Egmond. Dit was tevens het 40+ klassement. Bij de dames 50+ werd Elly Visser eerste, gevolgd door Iris van het Bosch en daarachter Anita Greefhorst.

10.15 uur was de start van de Run Bike Run SERIES. Achttien teams streden voor de winst. Team Hellas 1, bestaande uit 1 man en 3 dames, werd eerste. Gevolgd door het Keep-On-Running–Hammer team uit Tilburg. Derde plek was voor Team TC Twente 1. Mooi om te zien wat zo’n SERIES bij de Run Bike Runners teweeg brengt. Veel enthousiasme en fanatisme en kameraadschap. Team Squadra uit Eindhoven leek de winst te pakken met een sterke Marco van der Stel en Tim van Hemel. Echter door een DSQ van teamlid Devi Wolthuizen (hij reed lek en nam een ander wiel aan) zakte het team naar plaats 10. Marco was wel de snelste van alle SERIES deelnemers. Van der Stel “verbrak” het bestaande paroursrecord van Jorik van Egdom met 23 seconden. Maar dit wel op een iets korter loopparcours! Hieronder de individuele uitslag.

MANNEN ——————————
1 Marco van der Stel 54.29
2 Maikel Zuijderhoudt 55.46
3 Alexander Picard 55.54
4 Tim van Hemel 56.01
5 Thijs Wiggers 56.05
6 Coen de Wit 56.20

VROUWEN —————————–
1 Jony Heerink 1.02.51
2 Lesley Smit 1.03.34
3 Marina van Dijk 1.03.46

11.45 uur gingen de Junioren, Senioren mannen/vrouwen van start.
Coens Smiers werd eerste bij de mannen. Jeugdig Run Bike Run talent Fleur Baljet werd eerste bij de dames.

Zoals vanouds was de organisatie wederom helemaal top. Toch een klein smetje: de tijdregistratie verliep niet zoals het hoort. De uitslagen en de prijsuitreikingen liepen daardoor flinke vertraging op. Ook werd Cyril Mica uit Haarlem daardoor ten onrechte niet gehuldigd als derde bij de H50.
Ook werden er door veel deelnemers draftingactiviteiten waargenomen die niet bestraft werden.

Maar al met al: Triatlon Vereniging Hilversum heeft een prachtig evenement neergezet en volgend jaar is er zelfs het 25-jarig jubileum en het belooft een speciale dag te worden. Over de invulling wordt al druk nagedacht door de Triatlon Vereniging Hilversum.

By the way: Er staan op de site van TVH veel actiefoto’s en sfeerfoto’s. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel: Het Goois Natuurreservaat. Kopen dus!