” Run Bike Run Series zullen in 2020 geen doorgang vinden”.

” Run Bike Run Series zullen in 2020 geen doorgang vinden”.

Dit werd op 14 november even knalhard bekend gemaakt door de Nederlandse TRIATHLON Bond. Hier de bijbehorende tekst van de NTB.

“De Run Bike Run Series zullen in 2020 geen doorgang vinden. De afgelopen jaren is geprobeerd de duathlonsport met de Run Bike Run series extra te stimuleren, maar het aantal deelnemende teams en specialisten is te klein gebleken om een wedstrijdserie voor elk niveau (voor top- en breedtesporter) neer te kunnen zetten.
Ondanks het stopzetten van de series blijft het uitgangspunt dat duathlon (Run Bike Run) een volwaardige discipline is binnen de combiduursporten van de NTB. Met de middelen die door het afgelasten van de Series beschikbaar komen, zal – in samenwerking met organisaties en andere betrokkenen – worden onderzocht op welke wijze de duathlon de komende jaren een impuls kan gaan krijgen en of de Series in de toekomst eventueel weer op de kalender terug kunnen keren. Een samenwerking met de Belgische bond is daarin een mogelijke optie, die de komende tijd nader onderzocht wordt. De NTB en de organisatoren van de Run Bike Run Series bedanken alle deelnemers en organisaties uit de afgelopen jaren nadrukkelijk voor het vertrouwen en enthousiasme. Aan de belangstelling en inzet vanuit de doelgroep heeft het niet gelegen, maar de duathlon als discipline verkeert in zwaar weer (niet alleen in Nederland). Hoewel het aantal wedstrijdorganisaties niet meer zo heel heel groot is, verwijzen we toch graag naar de NTB-kalender 2020 voor mooie wedstrijden, met als hoogtepunt natuurlijk het WK Multisport in Almere. Op 5 en 6 september vinden daar respectievelijk het WK sprint (5-20-2,5) en WK standaard (10-40-5) duathlon plaats. De duathlons in Hoorn, Oldenzaal en Hoogerheide zullen in elk geval als kwalificatiewedstrijden voor deze WK’s gaan gelden. Meer informatie hierover wordt binnenkort verwacht (na overleg met de agegroupcoördinator, bondscoach en organisaties)”.

Laten we er maar niet teveel woorden aan vuil maken. Maar het is in ieder duidelijk dat we het met de TRIATHLON Bond als Run Bike Runnners niet gaan redden.

Dus!!!!!
Een goed moment om als Run Bike Runners eens bij elkaar te komen en eens positief kritisch te gaan brainstormen & plannen te gaan maken over de toekomst van de Run Bike Run sport. Hoe gaan we onze sport een echte boost geven!? Er gaat ook veel goed binnen onze sport. Kijk bijv. eens naar de ontwikkeling van de Powermans worldwide. In 2020 zelfs een Wereldkampioenschap Run Bike Run in Nederland. Goeie , druk bezochte individuele Run Bike Run wedstrijden. Dus waarom blijft het verder hangen en wurgen binnen onze sport? Maar vooral: wat gaan we er zelf aan doen! Dus hierbij nodig ik Run Bike Runners, organisatoren, sponsoren😃, trainer/coaches, etc. graag uit voor een denktank. Ook Belgie, Engeland, Duitsland, etc zijn hartelijk welkom!!
Run Bike Run NOW zorgt voor plek en koffie/thee. 

Ontwerp logo RBR Series & 📸 Henry Dullink