Veel medailles op EK Run Bike Run door NLers!

Veel medailles op EK Run Bike Run door NLers!

Vanaf de 50 + agegroup doet Nederland op de Run Bike Run internationaal altijd wel mee voor de prijzen. Dat is al jaren zo. Ook tijdens deze EK Run Bike Run te Kalkar was het niet anders. Betrof hier de “standard distance”, oftewel 10L – 40F – 5L. De agegroupers mochten zaterdag al aan de bak en de weersomstandigheden waren niet bepaald comfortabel: Regen, hagel en harde wind. Maar dat weerhield de Hollanders niet om weer mooie prestaties neer te zetten.
Bij de 50+ behaalde Edwin Ophof een zilveren plak . Ophof ( ex-prof wielrenner) klokte de beste fietstijd, maar Hubi Brand uit Duitsland kon door een erg sterk eerste looponderdeel de winst pakken.
Bij de 55 + de eerste gouden medaille voor Nederland. Peter van Ravenswaaij rekende door een zeer sterk gelopen tweede looponderdeel alsnog af met de Duitser Herman Josef Limburg. Tweede Nederlander werd Wout Graafmans ( op de foto rechts) met een 5e plaats. Bij de dames 55+ een bronzen medaille voor Elly Visser. En daar was Elly erg blij mee! Bart Mulders ( links op de foto) viel bij de 60+ net buiten de medailles en werd vierde. Een 5e plek was er voor Hans van Wijk bij de 65+.

Misschien wel de mooiste gouden prestatie op de zaterdag werd geleverd door 70+ agegrouper Bert Streumer ( midden foto). Hij verpletterde de concurrentie ( 13 minuten voorsprong op nr. 2). En dat na een afwezigheid van 1 ½ jaar!. Na zijn laatste EK in 2014 kreeg Bert eerst last van zijn kuit, gevolgd door voetproblemen en daarna heup en bilspierblessures. De blessureperikelen heeft hij nu helemaal achter zich gelaten en hij zit nu weer in de opbouw omhoog. Deze overwinning is zijn tiende Europese titel. By the way: hij bezit er al ook acht als wereldkampioen en 23 als Nederlands Kampioen! Bert: Welcome Back! Zulke mannen hebben we nodig in de Run Bike Run sport!