ITU Powerman World Championships Long Distance te Zofingen // Zwitserland

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

ITU Powerman World Championships Long Distance te Zofingen // Zwitserland

30/05/2021

10 L – 150 F – 30 L

Dé bekendste, beroemdste en zwaarste Run Bike Run ter wereld!
En daar is niets aan gelogen. Ook dé wedstrijd die iedere serieuze Run Bike Runner eens gedaan wil hebben. Ook al is het misschien je laatste geweest? Dit jaar zal geraced worden op een nieuw parcours.En door corona voor het eerst in het voorjaar!
De eerste wedstrijd werd in al in 1989 gehouden en kent veel bekende winnaars, waaronder Kenny Souza, Scott Molina, Jürgen Zack, Mark Allen, Paul Newby-Fraser, Olivier Bernard, Erin Baker, Joerie Vansteelant, Benny Vansteelant, Gaël Le Bellec, Rob Woestenborghs. Jos Everts werd er in 1993 2e achter het fenomeen Mark Allen. Huub Maas is er 2x als derde geëindigd. Irma Heeren en Thea Sybesma zijn er een keer 2e geworden. Prachtige prestaties! Elk jaar wordt hier het Wereld Kampioenschap Lange Afstand gehouden. Dit jaar met een prijzenpot van 50.000 US-Dollars. Gaat Daan de Groot dit jaar voor de overwinning??

Het parcours is immens zwaar. Eerst 10 km in zwaar heuvelachtig terrein en daarna de fiets op voor 150 km in de bergen. En kom je dan de fiets af dan mag je weer 30 km heuvelop en af gaan rennen. Kuiten en bovenbenen hebben het dus flink te verduren. Maar als je dan over de streep bent…..

Op dezelfde dag is er ook een korte versie van 10 L – 50 F – 5 L.
Ook al een hele mooie uitdaging trouwens! Misschien die eerst eens doen en dan later met de ervaring die je hebt opgedaan de lange doen?

Gegevens

Datum:
30/05/2021
Evenement Categorieën:
, , ,
Website:
http://www.powerman.ch

Organisator

Powerman Zofingen
E-mail:
info@powerman.ch
Website:
http://www.powerman.ch/en

Locatie

Stadtsaal Zopfigen/Powerman Zofingen
Weiherstrasse 2
Zofingen, 4800 Zwitserland
+ Google Maps
Telefoon:
+41627514934
Website:
http://www.powerman.ch/en

*  Meer informatie over de Run Bike Run Series vind je op: www.rbrseries.nl.

Mocht er iets niet kloppen aan deze info of mis je een Run Bike Run event: Geef het a.u.b. door en we passen het aan! Mail naar: events@runbikerunnow.nl