Nieuws

NK Run Bike Run Standard Distance  Spijkenisse *

10L – 40F – 5L
5L – 20F – 2,5L

Alweer voor de vierde maal dat het NK SD hier plaatsvindt. Goeie organisatie! De NK Junioren leggen wederom de halve afstand af, welke afstand ook open staat voor recreatieve deelnemers. Het NK Jeugd gaat over de afstanden 2,5-10-2,5. Over deze afstand is voor scholieren van 12 t/m 15 tevens de titel ‘Nissewaards Kampioen’ te bemachtigen, waarmee er dus wederom in een laagdrempelig NK binnen een NK wordt voorzien. Tevens de afsluitende wedstrijd van de Run Bike Run Series 2019 ( classic distance – non stayer)

Run Bike Run Tilburg*

3 x ( 1 – 6 – 1)

Zesde wedstrijd van de Run Bike Run Series. Betreft hier een triple Run Bike Run stayer wedstrijd. Verder nada bekend voor deze Run Bike Run ( 23 november 2018).

ITU Powerman World Championships Long Distance te Zofingen // Zwitserland

10 L – 150 F – 30 L

Dé bekendste, beroemdste en zwaarste Run Bike Run ter wereld!
En daar is niets aan gelogen. Ook dé wedstrijd die iedere serieuze Run Bike Runner eens gedaan wil hebben. Ook al is het misschien je laatste geweest? Dit jaar zal geraced worden op een nieuw parcours.
De eerste wedstrijd werd in al in 1989 gehouden en kent veel bekende winnaars, waaronder Kenny Souza, Scott Molina, Jürgen Zack, Mark Allen, Paul Newby-Fraser, Olivier Bernard, Erin Baker, Joerie Vansteelant, Benny Vansteelant, Gaël Le Bellec, Rob Woestenborghs. Jos Everts werd er in 1993 2e achter het fenomeen Mark Allen. Huub Maas is er 2x als derde geëindigd. Irma Heeren en Thea Sybesma zijn er een keer 2e geworden. Prachtige prestaties! Elk jaar wordt hier het Wereld Kampioenschap Lange Afstand gehouden. Dit jaar met een prijzenpot van …….

Run Bike Run London // Engeland

10L – 44F – 5L

20L – 77F – 10-L

5L – 22F – 5L

Onder voorbehoud. Datum nog niet bekendgemaakt.
Ze zeggen dat het de grootste Run Bike Run ter wereld is. Gehouden op heuvelachtig terrein rondom en in Richmond Park. Dit park is het grootste Koninklijke park van London. Je kunt er een korte, standaard of lange Run Bike Run doen.  Combineren met een paar dagen London?

Belgisch Kampioenschap Run Bike Run Korte afstand Memorial Benny Vansteelant te Torhout // België

10 L – 40 F – 5 L

Er was nogal wat kritiek onder de Belgische duatleten dat er in 2018 geen BK op de korte afstand kon toegekend worden. Gelukkig keert de Memorial Benny Vansteelant terug in Torhout. Op 1 september 2019 wordt er om de titels op de standaard afstand gestreden. Deze Memorial wordt georganiseerd ter nagedachtenis van Benny Vansteelant, met als doel zijn werk als promotor van de Run Bike Run sport verder voort te zetten. Een prachtige doelstelling! Benny was de allerbeste Run Bike Runner ever!

Powerman Weyer // Oostenrijk

10L – 56F – 10L

In 2014 vonden er de Europese Kampioenschappen Run Bike Run plaats. Superstrakke organisatie die een prachtig evenement heeft neergezet in het mooie plaatsje Weyer. Zowel loop als fietsparcours behoorlijk heuvelachtig. Bij het fietsen krijg je bij de eerste 4 km al gelijk 150 hoogtemeters te verteren. Dus zorg voor een goed verzet op je fiets! Ook een hele mooie wedstrijd qua voorbereiding voor Zofingen!  Ook kortere afstanden mogelijk.

Run Bike Run Borne

6,5L – 30F – 4,8L

Een supertoffe Run Bike Run! Elke laatste zaterdag van augustus organiseert de Stichting Run Bike Run Borne deze wedstrijd. De winkels zijn dan net dicht en de terrasjes vol! Veel publiek langs de kant dus. Afwisselend loopparcours, dus soms verhard soms onverhard. Een paar stijgingen en dalingen. Uitdagend dus! Het fietsparcours is lekker snel. Veel inwoners van Borne langs de kant die je sportdrank, lees bier aanbieden en je naam scanderen. Deze moet je dus echt niet missen ( als de inschrijving al niet vol is…..)!!
En anders: Kom kijken!

ETU European Championships Run Bike Run  Standard & Sprint Distance Târgu Mures // Roemenië (Transilvania)

10L – 40F – 5L

5L – 30F – 2 1/2L

Van 30 juni t/m 7 juli vinden in Roemenië/Transilvania de ETU Multisport European Championships plaats. Er zullen 5 multisport evenementen plaatsvinden, waaronder de Europese Kampioenschappen Run Bike Run. Op 30 juni vindt de Sprintafstand plaats en op 3 juli de Standard Distance. Op 2 juli zal het EK Cross Run Bike Run plaatsvinden. Tevens vinden er nog het EK Aquathlon, het EK Cross Triathlon en MD Triathlon en EK Aquabike plaats. 

1234...10...