Nieuws

ITU Powerman World Championships Long Distance te Zofingen // Zwitserland

10 L – 150 F – 30 L

Dé bekendste, beroemdste en zwaarste Run Bike Run ter wereld!
En daar is niets aan gelogen. Ook dé wedstrijd die iedere serieuze Run Bike Runner eens gedaan wil hebben. Ook al is het misschien je laatste geweest? Dit jaar zal geraced worden op een nieuw parcours.
De eerste wedstrijd werd in al in 1989 gehouden en kent veel bekende winnaars, waaronder Kenny Souza, Scott Molina, Jürgen Zack, Mark Allen, Paul Newby-Fraser, Olivier Bernard, Erin Baker, Joerie Vansteelant, Benny Vansteelant, Gaël Le Bellec, Rob Woestenborghs. Jos Everts werd er in 1993 2e achter het fenomeen Mark Allen. Huub Maas is er 2x als derde geëindigd. Irma Heeren en Thea Sybesma zijn er een keer 2e geworden. Prachtige prestaties! Elk jaar wordt hier het Wereld Kampioenschap Lange Afstand gehouden. Gaat onze Daan de Groot dit jaar voor de overwinning??!!

ITU Multisport World Championships Almere | Amsterdam

5 L – 20 F – 2,5 L
10 L – 40 F – 5 L
Yessssss! Het Wereldkampioenschap Run Bike Run in Almere!! Run Bike Run Now heeft het parcours al bekeken en dat ziet er super(snel) uit.
Op zaterdag 5 september start de Sprint Run Bike Run en dag erna de Middle Distance.  De dagen erna zijn er de Cross Triathlon, Aquathlon, Aquabike en eindigend op 12 september met de Long Distance Triathlon.
Het loopparcours van de RBR vindt plaats in het Almeerderhout. Start de Kemphaan. Grootste gedeelte verhard met een klein gedeelte onverhard. Fietsgedeelte voor de agegroupers is via de Gooimeerdijk-Oost en retour Waterlandseweg. Lekker rechtdoor knallen!
We hebben er nu al zin in!! 

Run Bike Run Borne

6,5L – 30F – 4,8L

Een supertoffe Run Bike Run! Elke laatste zaterdag van augustus organiseert de Stichting Run Bike Run Borne deze wedstrijd. De winkels zijn dan net dicht en de terrasjes vol! Veel publiek langs de kant dus. Afwisselend loopparcours, dus soms verhard soms onverhard. Een paar stijgingen en dalingen. Uitdagend dus! Het fietsparcours is lekker snel. Veel inwoners van Borne langs de kant die je sportdrank, lees bier aanbieden en je naam scanderen. Deze moet je dus echt niet missen ( als de inschrijving al niet vol is…..)!!
En anders: Kom kijken!

Powerman Embrun / Frankrijk

10 L – 60 F – 10 L
5 L – 30 F – 5
Op 14 juli 1789 werd de Bastille gevangenis bestormd en begon de Franse Revolutie. Op deze nationale feestdag in Frankrijk vindt nu in 2020 voor de eerste maal de Powerman Embrun plaats. De triatleten kennen Embrun natuurlijk allang van de Embrunman. Een enorm zware triathlon. Dat is bij de eerste editie Powerman Embrun niet anders. Op de website van Powerman France laat top Run Bike Runner Cyril Ricci je middels een videootje alvast kennis maken met het eerste looponderdeel. Vooral de laatste kilometer moet je zien!! Het fietsonderdeel ziet er trouwens op papier ook al gemeen spannend uit. We houden je op de hoogte als er meer gepost wordt door de organisatie! Noteer hem in je agenda. Alleen al voor de prachtige regio zou ik hem niet missen!

ETU European Championships Cross Run Bike Run te Târgu Mures // Roemenië (Transilvania)

10L – 40F – 5L
5L – 30F – 2 1/2L

Van 30 juni t/m 7 juli vinden in Roemenië/Transilvania de ETU Multisport European Championships plaats. Er zullen 5 multisport evenementen plaatsvinden, waaronder de Europese Kampioenschappen Run Bike Run. Op 30 juni vindt de Sprintafstand plaats en op 3 juli de Standard Distance. Op 2 juli zal het EK Cross Run Bike Run plaatsvinden. Tevens vinden er nog het EK Aquathlon, het EK Cross Triathlon en MD Triathlon en EK Aquabike plaats. 

Run Bike Run Groningen

5L – 20F – 2,5L

Deze Run Bike Run, dit jaar op 26 mei, is vernieuwd: er zijn dit jaar 4 series voor volwassenen. Een recreanten sprint run bike run is de opener van de dag. Niet veel info verder te vinden, er wordt zelfs nog gesproken over RBR Series. En die bestaan niet meer. Dus hou zelf de website even in de gaten qua updates. 

American Zofingen Ultra Distance Run Bike Run High Falls // USA

10 L – 140 F – 20 L

The hardest and most beautiful Run Bike Run in the United States. Limited to 250 athletes. 10-140-20 is the long course.  3200 feet of elevation gain in the running courses and 8910 feet of elevation in the bike course.
There is also a middle and short course. A heavy one!!!! 

1234...10...