Nieuws

ITU Multisport World Championships 2021 te Townsville | Australia

10 L – 40 F – 5 L
5 L – 20 F – 2,5 L
10 L – 40 F – 5 L
5 L – 20 F – 2,5 L

Betreft de vijfde multisport wereldkampioenschappen (ervoor Penticton-Fyn-Pontevedra-Almere) .Hieronder de mededeling gedaan door de ITU.

The dates for the 2021 ITU Multisport World Championships and the ten day event schedule has been announced, with the City of Townsville to host more than 8,000 local and international multisport athletes and supporters between Friday 6 August – Sunday 15 August 2021.

The fifth edition of the ITU Multisport World Championships will comprise once again five World Championships, with contenders racing in sprint and standard Duathlon, Cross Triathlon, Aquathon, Aqua bike, Long Distance Triathlon and Mixed Team Relay…………..

Nederlands  Kampioenschap Run Bike Run Standard Distance te Almere

10 L – 40 F – 5 L

I.v.m. Corona virus is deze wedstrijd verplaatst naar 17 oktober 2020. 

Dit jaar geen Run Bike Run Long Distance vanaf de IJmeerdijk, maar in plaats daarvan een Nederlands Kampioenschap Standard Distance vanaf de Gooimeerdijk (Oost). Deze wedstrijd is tevens aangewezen als kwalificatiemoment voor het WK over deze afstand (September 2019 te Almere). Ook dan zal het het fietsparcours over de Gooimeerdijk gaan. Slim gedacht dus van de organisatie! Mooie kans om alvast het parcours full speed mee te maken.  Komende dagen zal er meer info door organisatie en ons geplaatst gaan worden.  Op dezelfde dag vindt ook de Tijdrit Almere plaats.

Tijdrit Almere

42 F
14 F of 28 F
5,5 F ( Jeugd/Jun.)
I.v.m. corona virus is deze tijdrit verplaatst naar 17 oktober 2020. Worst op dezelfde dag gehouden als het NK Run Bike Run SD.

Hieronder oude tekst.
Voor Run Bike Runners en triathleten is “De Tijdrit Almere” een ideale voorbereidingswedstrijd op het wedstrijdseizoen. Sommige Run Bike Runners zullen in Hilversum en Hoorn al aan de start hebben gestaan, maar het kan nooit kwaad om nog even je vorm te testen in een tijdrit. Dé perfecte gelegenheid om je FTP te testen! Het parcours is razendsnel. Dwars over de dijk van Almere-Haven. Dit is ook het stuk dijk waar het parcours loopt tijdens de Wereld Kampioenschappen Run Bike Run 2020.
Naast de individuele afstanden is er ook een Team Trial.
Organisatie in handen van Start2Finish, dus dat zit weer super in mekaar!

ITU / Powerman World Championships Middle Distance te Viborg / Denmark

10L – 60F – 10L
Wedstrijd was eerst neergezet op 16 mei, maar door het corona virus verplaatst naar de 3e oktober. 
Viborg is door de ITU en de Powerman organisatie uitgekozen om het Wereld Kampioenschap Powerman Middle Distance te organiseren. Een prachtige stad met een rijk verleden.  Het loopgedeelte vindt plaats in het oude centrum van Viborg. Het fietsgedeelte ( 2 ronden van 30 km) vindt plaats rondom Viborg. Daarin zitten flink wat hoogteverschillen. Op hun facebook pagina zijn veel video’s beschikbaar over het parcours. Gaat een toffe wedstrijd worden!!

ITU Powerman World Championships Long Distance te Zofingen // Zwitserland

10 L – 150 F – 30 L

Dé bekendste, beroemdste en zwaarste Run Bike Run ter wereld!
En daar is niets aan gelogen. Ook dé wedstrijd die iedere serieuze Run Bike Runner eens gedaan wil hebben. Ook al is het misschien je laatste geweest? Dit jaar zal geraced worden op een nieuw parcours.
De eerste wedstrijd werd in al in 1989 gehouden en kent veel bekende winnaars, waaronder Kenny Souza, Scott Molina, Jürgen Zack, Mark Allen, Paul Newby-Fraser, Olivier Bernard, Erin Baker, Joerie Vansteelant, Benny Vansteelant, Gaël Le Bellec, Rob Woestenborghs. Jos Everts werd er in 1993 2e achter het fenomeen Mark Allen. Huub Maas is er 2x als derde geëindigd. Irma Heeren en Thea Sybesma zijn er een keer 2e geworden. Prachtige prestaties! Elk jaar wordt hier het Wereld Kampioenschap Lange Afstand gehouden. Gaat onze Daan de Groot dit jaar voor de overwinning??!!

ITU Multisport World Championships Almere | Amsterdam

5 L – 20 F – 2,5 L
10 L – 40 F – 5 L
Yessssss! Het Wereldkampioenschap Run Bike Run in Almere!! Run Bike Run Now heeft het parcours al bekeken en dat ziet er super(snel) uit.
Op zaterdag 5 september start de Sprint Run Bike Run en dag erna de Middle Distance.  De dagen erna zijn er de Cross Triathlon, Aquathlon, Aquabike en eindigend op 12 september met de Long Distance Triathlon.
Het loopparcours van de RBR vindt plaats in het Almeerderhout. Start de Kemphaan. Grootste gedeelte verhard met een klein gedeelte onverhard. Fietsgedeelte voor de agegroupers is via de Gooimeerdijk-Oost en retour Waterlandseweg. Lekker rechtdoor knallen!
We hebben er nu al zin in!! 

Run Bike Run Borne

6,5L – 30F – 4,8L

Een supertoffe Run Bike Run! Elke laatste zaterdag van augustus organiseert de Stichting Run Bike Run Borne deze wedstrijd. De winkels zijn dan net dicht en de terrasjes vol! Veel publiek langs de kant dus. Afwisselend loopparcours, dus soms verhard soms onverhard. Een paar stijgingen en dalingen. Uitdagend dus! Het fietsparcours is lekker snel. Veel inwoners van Borne langs de kant die je sportdrank, lees bier aanbieden en je naam scanderen. Deze moet je dus echt niet missen ( als de inschrijving al niet vol is…..)!!
En anders: Kom kijken!

Powerman Embrun / Frankrijk

10 L – 60 F – 10 L
5 L – 30 F – 5
Op 14 juli 1789 werd de Bastille gevangenis bestormd en begon de Franse Revolutie. Op deze nationale feestdag in Frankrijk vindt nu in 2020 voor de eerste maal de Powerman Embrun plaats. De triatleten kennen Embrun natuurlijk allang van de Embrunman. Een enorm zware triathlon. Dat is bij de eerste editie Powerman Embrun niet anders. Op de website van Powerman France laat top Run Bike Runner Cyril Ricci je middels een videootje alvast kennis maken met het eerste looponderdeel. Vooral de laatste kilometer moet je zien!! Het fietsonderdeel ziet er trouwens op papier ook al gemeen spannend uit. We houden je op de hoogte als er meer gepost wordt door de organisatie! Noteer hem in je agenda. Alleen al voor de prachtige regio zou ik hem niet missen!

1234...10...