Nieuws

ITU Powerman World Championships Long Distance te Zofingen // Zwitserland

10 L – 150 F – 30 L

Dé bekendste, beroemdste en zwaarste Run Bike Run ter wereld!
En daar is niets aan gelogen. Ook dé wedstrijd die iedere serieuze Run Bike Runner eens gedaan wil hebben. Ook al is het misschien je laatste geweest? Dit jaar zal geraced worden op een nieuw parcours.
De eerste wedstrijd werd in al in 1989 gehouden en kent veel bekende winnaars, waaronder Kenny Souza, Scott Molina, Jürgen Zack, Mark Allen, Paul Newby-Fraser, Olivier Bernard, Erin Baker, Joerie Vansteelant, Benny Vansteelant, Gaël Le Bellec, Rob Woestenborghs. Jos Everts werd er in 1993 2e achter het fenomeen Mark Allen. Huub Maas is er 2x als derde geëindigd. Irma Heeren en Thea Sybesma zijn er een keer 2e geworden. Prachtige prestaties! Elk jaar wordt hier het Wereld Kampioenschap Lange Afstand gehouden. Gaat onze Daan de Groot dit jaar voor de overwinning??!!

ITU Multisport World Championships Almere | Amsterdam

5 L – 20 F – 2,5 L
10 L – 40 F – 5 L
Yessssss! Het Wereldkampioenschap Run Bike Run in Almere!! Run Bike Run Now heeft het parcours al bekeken en dat ziet er super(snel) uit.
Op zaterdag 5 september start de Sprint Run Bike Run en dag erna de Middle Distance.  De dagen erna zijn er de Cross Triathlon, Aquathlon, Aquabike en eindigend op 12 september met de Long Distance Triathlon.
Het loopparcours van de RBR vindt plaats in het Almeerderhout. Start de Kemphaan. Grootste gedeelte verhard met een klein gedeelte onverhard. Fietsgedeelte voor de agegroupers is via de Gooimeerdijk-Oost en retour Waterlandseweg. Lekker rechtdoor knallen!
We hebben er nu al zin in!! 

Powerman Embrun / Frankrijk

10 L – 60 F – 10 L
5 L – 30 F – 5
Op 14 juli 1789 werd de Bastille gevangenis bestormd en begon de Franse Revolutie. Op deze nationale feestdag in Frankrijk vindt nu in 2020 voor de eerste maal de Powerman Embrun plaats. De triatleten kennen Embrun natuurlijk allang van de Embrunman. Een enorm zware triathlon. Dat is bij de eerste editie Powerman Embrun niet anders. Op de website van Powerman France laat top Run Bike Runner Cyril Ricci je middels een videootje alvast kennis maken met het eerste looponderdeel. Vooral de laatste kilometer moet je zien!! Het fietsonderdeel ziet er trouwens op papier ook al gemeen spannend uit. We houden je op de hoogte als er meer gepost wordt door de organisatie! Noteer hem in je agenda. Alleen al voor de prachtige regio zou ik hem niet missen!

ETU European Championships Cross Run Bike Run te Târgu Mures // Roemenië (Transilvania)

10L – 40F – 5L
5L – 30F – 2 1/2L

Van 30 juni t/m 7 juli vinden in Roemenië/Transilvania de ETU Multisport European Championships plaats. Er zullen 5 multisport evenementen plaatsvinden, waaronder de Europese Kampioenschappen Run Bike Run. Op 30 juni vindt de Sprintafstand plaats en op 3 juli de Standard Distance. Op 2 juli zal het EK Cross Run Bike Run plaatsvinden. Tevens vinden er nog het EK Aquathlon, het EK Cross Triathlon en MD Triathlon en EK Aquabike plaats. 

ITU / Powerman World Championships Middle Distance te Viborg / Denmark

10L – 60F – 10L
Viborg is door de ITU en de Powerman organisatie uitgekozen om het Wereld Kampioenschap Powerman Middle Distance te organiseren. Een prachtige stad met een rijk verleden.  Het loopgedeelte vindt plaats in het oude centrum van Viborg. Het fietsgedeelte ( 2 ronden van 30 km) vindt plaats rondom Viborg. Daarin zitten flink wat hoogteverschillen. Op hun facebook pagina zijn veel video’s beschikbaar over het parcours. Gaat een toffe wedstrijd worden!!

Cross Run Bike Run Nunspeet

2,2L – 12F – 2,2L
Dit jaar is de competitie van de Veluwse Run Bike Run uitgebreid naar 5 wedstrijden. Het seizoen start op 12 oktober in Harderwijk. De finale van deze MaxiPromo Run Bike Run competitie is in Nunspeet. Naast individuele deelname is het ook mogelijk om te starten in teams (duo’s). De Cross Run Bike Run in Nunspeet bestaat weer uit een zeer uitdagend parcours.

Run Bike Run Hoogerheide*

2,5L – 20F -5L
De finale van de RBR Series 2020 vindt hier plaats. Deze wedstrijd voert deels over hetzelfde parcours als het NK wielrennen 2018 en de jaarlijkse World Cup veldrijden. Hoewel stayeren is toegestaan zien we hier zelden grote groepen door het selectieve parcours. Natuurlijk zit “De Muur” ook weer in dit mooie, uitdagende parcours.Een aanrader!!

ETU /  European Championships MD Powerman Alsdorf  // Duitsland

10 L – 60 F – 10 L
Dit jaar vinden er de Europese Kampioenschappen Powerman plaatst. Betreft de klassieke afstand. Ook wel de MD (middle-distance afstand)genoemd. Vorig jaar werd onze Run Bike Run wereldtopper Daan de Groot 1ste bij de mannen.
Alsdorf ligt vlak over de grens thv Maastricht, dus er zullen dit jaar veel Nederlanders aan de start staan!! Superstrakke organisatie o.l.v. Patrick Thevis.

1234...10...